| Rizottóval töltött karaj bundázott almával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csont nélküli sertés karaj só, bors a zöldséges-sajtos rizottóhoz: vaj, olaj 1 kis fej hagyma 1 bögre rizs 1 répa 1 csokor retek zellerzöld 1 zöldségleves kocka (esetleg 1 dl száraz fehérbor) só fél tubus ömlesztett sajt a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázott almához: 5 db alma 1 fagyasztott leveles tészta Elkészítés: A karajt szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd klopfoljuk ki szép vékonyra. A rizottóhoz egy fakanálnyi vajat olvasszunk össze 1 fakanálnyi olajjal és pároljuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Borítsuk rá a rizst, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a kisebb kockákra vágott répát és retket. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd mehet bele a rizs térfogatához képest dupla mennyiségű víz. Ha felforrt, tegyük hozzá a zöldségleves kockát, sózzuk meg, szórjuk bele az apróra vágott zellerzöldet és alacsony lángon, sűrűn megkeverve főzzük puhára (a végén maradjon alatta némi folyadék). A tűzről lehúzva keverjük hozzá a sajtot és készen van. A vékony szelet hús közepére halmozzunk a rizottóból, majd tekerjük fel (én nem szoktam hústűvel megtűzni, mert a panír egyben fogja tartani a tekercset) A tekercseket panírozzuk ki a hagyományos módon (liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) és bő, forró olajban, szép lassú tűzön süssük aranybarnára. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ketté, magházát távolítsuk el, a két fél almát rakjuk össze és bugyoláljuk be a közben kiolvadt és lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtott, majd nagyobb négyzetekre vágott leveles tésztába. A batyukat kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és forró sütőben süssük aranyszínűre. A kisült hústekercseket a megmaradt rizottóval és a kisült bundázott almával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |