| Almás különlegesség! receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: - 30 dkg liszt - 25 dkg túró - 10 dkg cukor - 1 cs sütőpor - 1 cs vaníliás cukor - 6 ek étolaj - néhány evőkanál tej - csipet só A töltelékhez: - 70 dkg alma - 5 dkg mazsola - 5 dkg cukor - 3-4 csepp citromlé A bevonathoz: - 10 dkg porcukor - egy kiskanál citromlé Elkészítés: A töltelékhez az almát hámozza meg, vágja apró darabokra, és locsolja meg a citromlével. Keverje hozzá a mazsolát és a cukrot. Fél órára tegye hűtőbe, majd keverje újra át. Keverje össze a lisztet a sütőporral, a sóval, a vaníliás cukorral és a cukorral. Morzsolja bele a túrót, keverje hozzá az olajat, és az állagától függően 2-3 evőkanál tejet. Gyúrja az egészet rövid idő alatt lágy tésztává, úgy, hogy még ne legyen ragacsos. Lisztezett deszkán sodrófával nyújtsa kb. fél centi vastagra, és kb. tíz centi átmérőjű kerek szaggatóval vágjon ki belőle korongokat. Tegyen a korongokra egy kevés tölteléket, hajtsa félbe, nyomkodja össze a széleket. Kivajazott sütőlemezen, előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt süsse aranysárgára. A bevonathoz a porcukrot keverje el annyi citromlével, hogy sűrű, folyós masszát kapjon. A táskákat még forrón kenje meg vele, majd hagyja kihűlni. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |