Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmás yorkshire puding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
15 dkg barnacukor
2 db birsalma
2 db tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
2 evőkanál étolaj
csipetnyi só

Elkészítés:
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a 10 dkg cukrot. Tegyük bele a meghámozott és vékony kisdarabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni nem kezd és szépen bevonja a megpárolódott birsalmadarabokat. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kisé kihűlni.
Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a maradék 5 dekányi cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára.
Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Kanalazzunk a tetejére a megpárolt birsalmából, és az egészet süssük meg forró 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet.
Ha elkészült, még forrón tálaljuk vaníliafagylalttal.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépapuding » Gombás libamáj puding » Vanília pudingos csiga » Gesztenyepuding
» Pudingos merülős » Pudingos-túrós szelet » Nagymamám birsalmasajtja » Birsalmás rizs
» Birsalmasajtos - diós pite » Pudingos kétszersült » Pudingos gránátalma torta » Túrótorta pudingkrémmel
» Mézeskalácspuding » Mangoldpuding » Szaggatós pudingos » Tápiókapuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.