| Mazsolás almás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 37 dkg liszt 3 tojás 15 dkg vaj vagy margarin 15 dkg cukor 20 dkg porcukor 2 citrom 50 dkg jonatán alma 10 dkg mazsola 2 teáskanál sűtőpor 1 csomag vaniliás cukor csipetnyi őrölt fahéj a tepsi kikenéséhez margarin Elkészítés: Az egyik citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.Az almát megmossuk és meghámozzuk. Durvára lereszeljük, majd citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.A vajat vagy margarint a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk a vajas krémmel.Beledolgozzuk a reszelt almát, a megmosott,lecsöpögtetett mazsolát,majd a citromhéjat és csipetnyi őrölt fahéjat.A tésztát margarinnal kikent tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőbe aranysárgára sütjük.A sütőből kivéve kihűtjük. A félretett citrom levét kifacsarjuk, majd kikeverjük a porcukorral.A fehér citrommázat a kihűlt tészta tetejére kenjük,és hagyjuk megszilárdulni. Tanácsok: A tésztát durvára vágott dióval, cukrozott naarancshéjjal is dusíthatjuk. A receptet beküldte: melmenn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |