Tutireceptek.hu fejléc

Almás-Túrós Sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

130 g vaj
130 g porcukor
egy csipet só
1 tasak vanillincukor
fél citrom reszelt héja
4 tojássárgája
200 g túró
2 evõkanál tejföl
4 tojásfehérje
50 g mazsola
2 evõkanál rum
170 g liszt

A díszítéshez:

fél kg alma
egy citrom leve
fél tasak fahéjas porcukor
vaj és liszt a sütõlemez kikenéséhez

Elkészítés:
A vajat a cukor felével, a sóval, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgákat apránként hozzáadjuk. A túrót és a tejfölt hozzákeverjük.
A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot.
Az egészet a túrós masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a rumba áztatott mazsolákat. A masszát egy megvajazott, kilisztezett sütõlemezre kenjük. A meghámozott almákat szeletekre vágjuk, citromlével megöntözzük és befedjük vele a túrómasszát. A fahéjas porcukorral megszórjuk és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: vma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas teasütemény » Csíkos sütemény » Almás-fahéjas sütemény » Apró sütemény 2.
» Túrós-gyümölcsös sütemény » Hájas sütemény » Vatta sütemény » Milánói aprósütemények
» Teasütemény » Zabpelyhes almás sütemény » Mézes zabpelyhes sütemény » Sakktábla sütemény
» Marcipános sütemény » Almás kókuszos sütemény » Ananászos sütemény » Meggyes kavart sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.