| Almás-fahéjas palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 alma 1 tojás liszt (mennyisége az alma méretétől függ) barna cukor tej (mennyisége az alma méretétől függ) csipet só, őrölt fahéj porcukor, ízlés szerint 2 dl habtejszín olaj a sütéshez Elkészítés: Mossuk meg és pucolás nélkül reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn. Adjuk hozzá a tojást, kevés lisztet és tejet, hogy sűrű tésztát kapjunk, ahol az alma dominál (tehát ne a liszttől legyen sűrű). Ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet sóval és őrölt fahéjjal ízesítsük. Beolajozott serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. A tejszínt a porcukorral és a fahéjjal együtt verjük fel kemény habnak, adjuk a palacsintához. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |