| Ricottás spenóttal töltött tészta receptTésztafélék Hozzávalók: - 25 dkg óriás kagylótészta - 1 dl tejszín - 15 dkg ricotta - (fagyasztott) spenót levél (kb.maroknyi) - 2 g. fokhagyma - só - bors Elkészítés: Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymákat+ hozzáadjuk a spenótot ---> megsózzuk /borsozzuk és addig pároljuk, amíg a spenót leve elpárolog. Hozzákeverjük a ricottát + a tejszínt és 2-3 percig még forraljuk. A roppanósra főzött tésztát leszűrjük és egyenként megtöltjük őket a kihűlt spenótos keverékkel. Tűzálló tálba helyezzük őket, meglocsoljuk a maradék szósszal és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Reszelt parmezánnal tálaljuk! A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |