Tutireceptek.hu fejléc

Ricottás spenóttal töltött tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
- 25 dkg óriás kagylótészta
- 1 dl tejszín
- 15 dkg ricotta
- (fagyasztott) spenót levél (kb.maroknyi)
- 2 g. fokhagyma
- só
- bors

Elkészítés:
Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymákat+ hozzáadjuk a spenótot
---> megsózzuk /borsozzuk és addig pároljuk, amíg a spenót leve elpárolog.
Hozzákeverjük a ricottát + a tejszínt és 2-3 percig még forraljuk.
A roppanósra főzött tésztát leszűrjük és egyenként megtöltjük őket a kihűlt spenótos keverékkel. Tűzálló tálba helyezzük őket, meglocsoljuk a maradék szósszal és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Reszelt parmezánnal tálaljuk!


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges húsos tészta » Tésztás csirke » Túrótorta tészta nélkül » Töltött zsemle
» Töltött karfiol » Inyenc rakott tészta » Töltött zsömle » Töltött tojás (egyszerű)
» Olasz tésztasali » Amerikai töltött fasírt » Bakonyi tésztával » Csirke vajas tésztában
» Libamájjal töltött gomba » Erdélyi szász mézes tészta » Májjal töltött karaj » Hájas tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.