| Ribizlis szelet receptHozzávalók: 6 db tojásfehérje 24 dkg glukonon 2 db tojássárgája 40 g barna liszt 50 dkg piros vagy fekete ribizli 4 ek glukonon 5 dl habtejszín 75 g glukonon Elkészítés: A tojásfehérjéket a több részletben hozzáadagolt glukononnal kemény habbá verjük, majd nagyjából a kétharmadát habzsákba lapátoljuk. Sütőpapíros tepsire 4 egyforma habcsíkot húzunk úgy, hogy valamivel kisebb hely maradjon ki közöttük, mint amilyen széles egy csík. Óvatosan a maradék egyharmad fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgákat, majd a lisztet is. Ezt is habzsakba toltjuk es a feher csikok koze csikokat huzunk belole. Elomelegitett sutoben először 180°C-on 5 percig sütjük majd lejjebb vesszük a hőfokot 150°C-ra, és további 25-30 percet sütjük. Egy kisebb főzőedényben felrakjuk főni a megtisztított és megmosott ribizlit. Hozzáadjuk a glukonont, és addig főzzük, amíg a ribizliszemek teljesen szétválnak, és az egész kicsit besűrűsödik. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a lehűtött ribizlihez adjuk és alaposan elkeverjük. A tésztalapot a csíkokra merőlegesen középen kettévágjuk. Egy négyzet alapú tálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az kétoldalt kicsit kilógjon, hogy majd ki tudjuk emelni a kész sütit. A sütőpapírról óvatosan lefejtett tésztalap egyik felét a forma aljára tesszük, erre jön a ribizlis tejszínhab, majd a másik tésztalap. Egy ejszakára hűtőbe rakjuk es masnap ehetjuk.Nagyon finom. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |