| Vonatos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A díszítéshez 5-6 dkg reszelt tejcsokoládé A habhoz 1 evőkanál citromlé 30 dkg kristálycukor 4 db tojásfehérje A lekenéshez 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár A tepsi kikenéséhez 2 dkg Rama A tésztához 4 db tojássárgája 20 dkg kristálycukor 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor 2 dl tej 30 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet) 2 evőkanál keserű kakaópor 10 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig, habosra keverjük. A puha Ramával tovább dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összeforgatott lisztet. A masszát kettéosztjuk és az egyik felét a kakaóval sötétre színezzük. Egy kb. 30x25 centis peremes tepsit Ramával kikenünk, majd a kétszínű tésztát evőkanállal, felváltva (egy sárga, egy kakaós) beleszaggatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, a sütőt a legkisebb lángra (50-60 °C) állítjuk. A tészta tetejét a lekvárral egyenletesen megkenjük. A tojásfehérjét egy kisebb lábasba (habüstbe) tesszük, majd kemény habbá verjük. A citromlevet és a cukrot két-három részletben hozzáadjuk, pár percig tovább verjük. Egy nagyobb lábasba annyi vizet töltünk, hogy amikor a kis lábast (habüstöt) belerakjuk, annak kb. a feléig érjen és együtt a tűzre tesszük. 2-3 percenként habverővel verünk rajta egy kicsit. Fontos, az alsó lábasban a víz éppen csak gyöngyözve forrjon. Kb. 25 perc elteltével szinte krémszerűen sűrű massza lesz belőle. Ezt a habot a már lekvárral megkent tésztára simítjuk és a már éppen csak meleg (50-60 °C-os) sütőbe toljuk, ahol a habot kb. 50 percen át szárítjuk. Ha kihűlt, forró vizes késsel felszeleteljük és reszelt csokoládéval díszítjük. Tanácsok: elkészítés:120 perc nehézség:nehéz sütési hőfok:180 ℃ sütési idő:25 perc A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |