| Joghurtos csokiszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 6 db tojás 0,5 dl olaj 1 cs. vaníliás cukor 23 dkg liszt 3 dkg kakaópor Krémhez: 0,5 l natur joghurt 10 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor 0,5 l tejszín 1 dkg zselatin 0,5 dl víz Elkészítés: A puha margarint habosra kavarjuk a két féle cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat és az olajat. Végül jöhet bele apródonként az átszitált liszt és kakaópor. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Míg a tészta teljesen kihűl, elkészítjük a krémet. Ehhez először habbá verjük a jól lehűtött tejszínt a vaníliacukorral. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Végül gyors mozdulatokkal, lehetőleg gépi hebverővel beledolgozzuk a korábban forró vízben feloldott, de már langyosra hűlt zselatint. Rákenjük a tészta tetejére, és 2-3 órára betesszük a hűtőbe, csak azután szeleteljük. A tetejét díszíthetjük reszelt csokival. A receptet beküldte: Gyöngyskorpió Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |