| Réteges részeg szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 7 db tojásfehérje 20 dkg cukor 15 dkg dió (darált) 3 dkg liszt (finom) 2 dkg zsemlemorzsa 1 csomag sütőpor A krémhez 7 db tojássárgája 2 csomag vaníliás pudingpor 6 dl tej 1 evőkanál étkezési keményítő 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 20 db babapiskóta 1 dl rum 15 dkg csokoládé Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát. A masszát közepes méretű tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük. (A sütéssel vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat a tészta.) A krémhez a tojássárgáját a pudingporral simára keverjük. A tejet fokozatosan hozzáadjuk, és felforraljuk. Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt. Az egészet kicsit összeforraljuk, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt krémmel összedolgozzuk, és két részre osztjuk. A krém egyik felét a tésztára kenjük. A babapiskótákat rumba mártjuk (vagy megkenjük rummal), és a krémet beborítjuk velük. A csokoládéból 10 dkg-ot felolvasztunk, a krém másik feléhez adjuk, és óvatosan a piskótára kenjük. A maradék csokoládét a sütemény tetejére reszeljük. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |