| Kati szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg zsír 3 db tojás 2 ek cukor 15 dkg porcukor 1 cs sütőpor csipetnyi só 50 dkg liszt 1 ek cukrozatlan kakaópor 2-3 ek lekvár 3 dl tej csokireszelék Elkészítés: 15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval. A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök belőle. A legrosszabb lapot összetöröm, hozzáadok 1 ek kakaóport, 2-3 ek lekvárt, majd felöntöm 3 dl forró tejjel, s alaposan elkeverem, majd a két lap közé kenem. A tetejére a 3 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral gőzön kifőzöm ( folyton kevergetem, s mikor már szép fehér, s ragacsos akkor jó ), s rákenem a tetejére. Díszítésnek csokireszeléket szórhatunk rá. Tanácsok: A sütemény másnaposan, harmadnaposan a legfinomabb, mikor összeérik. Első éjszakát szigorúan a hűtőben tölti, addig nem szeletelem fel ( különben se lehet, mert nagyon törik még. ) :) Ha szeretnénk kicsit feldobni, 1-2 ek darált diót is keverhetünk bele. Azért szeretjük, mert nem lesz egy geil süti. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: lucullus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |