| Pingvin szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 db tojás 16 dkg finomliszt 3 dkg kakaópor 15 dkg kristálycukor 1 csomag sütőpor 3 evőkanál víz csipet só A krémhez: 5 dl tejszín 3 dl tej 10 g zselatin vagy tortazselé A mázhoz: 35 dkg étcsokoládé 10 dkg margarin 1,5 dl tej Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet, a cukor másik felét és a sót krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát rácsra téve kihűtjük, majd kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben feloldjuk, majd a maradék tejhez öntjük és abban teljesen felolvasztjuk. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A mázhoz a tejet, margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk (legjobb 1 éjszakán át a hűtőben pihentetni), szeleteljük. Tanácsok: Én tejszín helyett Hulalát használtam és a csokoládét gőzfürdőn olvasztottam. Szeletelni forró vízbe mártott késsel lehet. Hihetetlenül mutatós sütemény, amellett, hogy finom is. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: win Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |