| Klasszikus sport szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz 3 ek. cukrozatlan kakaópor 25 dkg margarin 2 dl tej 20 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor 6 kávéskanál rumaroma (még jobb az igazi rum) A bevonathoz: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70% vagy afeletti) 2 ek. vaj 1 dl habtejszín Kép a 43. bejegyzés alatt a naplómban! Elkészítés: 1. A darált kekszet a kakaóporral elkeverjük. 2. A vajat, a tejet és a cukrot (vaníliás cukrot is) mérsékelt lángon összeolvasztjuk. A végén hozzáadjuk arumot/rumaromát. 3. A kakaós kekszmorzsához fokozatosan hozzáadjuk a felolvasztott dolgokat, jól összedolgozzuk. 4. Egy közepes méretű (kb. 25 x 35 cm-es) tepsibe sütőpapírt terítünk. A masszát egyenletesen elegyengetjük benne, hogy mindenhova kb. azonos vastagságban jusson. Kb. 2-3 órára hideg helyre tesszük (legjobb, ha hűtőbe). 5. Ha a morzsás-kakaós kevercs már kellően megdermedt, az étcsokit és a vajat, valamint a tejszínt vízgőz fölött összeolvasztjuk. Ha már nem olyan forró, a tésztára öntjük, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe dermedni. 6. Pár óra elteltével (de legjobb egy éjszakát pihenni hagyni) klasszikus sport szelet méretűre szeleteljük. Tanácsok: Ehhez a mennyiséghez kell ez a méretű tepsi, nagyobb tepsiben túl vékony lenne a "tészta", kisebbnél meg túl vastag, ez így pont ideális. A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |