| Kivi szelet receptHozzávalók: A tésztához: 10 dkg margarin 10 dkg xilit 4 db tojás 7 dkg finomliszt 2 ek. holland kakaópor 1/2 csomag sütőpor A krémhez 2.5 dl növényi habtejszín (habtejszín) 450 g tejföl 3 ek xilit 1/2 citromból nyert citromlé 3 db nagy kivi A tetejére 1 csomag tortazselé (színtelen) Elkészítés: A margarint a xilittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 db tojássárgát, tovább keverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaót és a sütőport. Zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk és kisütjük. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a xilitet, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik. Ha megsült és kihűlt a tészta, rákenjük a krémet Teszárszuk a kivi szeleteket. 3 dl vízzel, 2 kanál xilitel felfőzzük a színtelent tortazselét. Forrástól pár percig főzzük, majd elzárjuk hagyjuk kicsit hűlni,amikor mar elkezd sűrűsödni,kanalazzuk a kivi szeletekre és hűtőbe tesszük.. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |