| Részeges nyúl szőlővel receptHúsételek Hozzávalók: 4 nyúlcomb, 3 evőkanál főzővaj, 1,5 dl tyúkhúsleves (kockából), 25 dkg szőlőszem, 2 dl főzőtejszín, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 2 babérlevél, 1 teáskanál fehér szemes bors, csipetnyi őrölt szegfűbors, 1 ágacska kakukkfű. Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük, a kakukkfüvet leöblítjük, a száráról lecsipkedjük a leveleket, és a babérlevéllel, borssal, szegfűborssal együtt összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz fehérbort. Beletesszük a nyúlcombokat, és 12 órán keresztül pácoljuk benne. A húst kivesszük a pácból, felitatjuk róla a nedvességet, majd serpenyőben felhevített vajon aranysárgára sütjük. A kész combokat tálra szedjük, és a visszamaradt szaftban megpároljuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. A tetejét meghintjük egy kis liszttel. A pácléből kiszedjük a babérlevelet, a szemes borsot, a kakukkfüvet, és az előre elkészített húslevessel együtt a hagymára öntjük. Felforraljuk, majd visszatesszük a nyúlcombokat, sóval, borssal fűszerezzük, és mérsékelt tűzön 30 percig pároljuk. A húst kivesszük, és a mártást erős tűzön sűrűre főzzük. Belekeverjük a főzőtejszínt, beletesszük a megmosott szőlőszemeket, és egyet forralunk rajta. A nyúlcombokat tányérra rakjuk, körülöntjük a mártással, és széles metélttel tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |