| Részeges barackos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 5 tojás, 3 evőkanál rum, megtisztított és félbevágott sárgabarack. Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral előbb simára, majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint. Közben a tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is hozzákeverjük. A lisztet és a rumot folyamatosan és felváltva adagoljuk a tésztához, amíg minden el nem fogy. Kivajazott és kilisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük, a tetejére félbevágott barackokat helyezünk. A sütő legyen mérsékelten előmelegítve, és kb. 160 fokon süssük. Tálalásnál a tésztát kockákra vágjuk, és meghintjük porcukorral. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |