| Részeges nyúlfilé receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc 60 dkg alma ízlés szerint só ízlés szerint bors 10 dkg vaj 2 dl tejszín 8 cl konyak 1 db húsleveskocka ízlés szerint liszt Elkészítés: A húst lefejtjük a gerincről, és egyforma filékre szeljük. Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és 5 dkg vajon mindkét oldalukat megsütjük. Az almát meghámozzuk, magját eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük, majd a megmaradt vajban megsütjük és kiszedjük. Ugyanebben a vajban a tejszínt és a konyakot beforraljuk, hozzáadjuk a leveskockát és kevés vajjal összegyúrt liszttel besűrítjük. Forraljuk pár percig, majd átszűrjük finom szűrön. Tálra rendezzük a nyúlfiléket, rátesszük a sült almaszeleteket és leöntjük a forró mártással. Párolt rizst kínálunk mellé. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |