| Virslis lencseleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg lencse l db petrezselyem gyökér 2 db sárgarépa 3 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 2 db babér levél 1 csokor petrezselyem zöld 1-2 szál zeller zöld 2-3 kanál olíva olaj, de jó a hagyományos is só ételízesítő őrölt bors 1-2 db pörkölt alap kocka, vagy por 1-2 kanállal 2 dl tejfel, vagy tejszín 3 pár virsli Elkészítés: Hagymából, paprikából, paradicsomból készítek az olajon pörkölt alapot, meg szórhatom piros paprikával, akkor még szebb színe lesz a levesnek. Amikor kész beleforgatom a karikára vágott zöldséget, rövid ideig párolom,/1-2 perc/, beleteszem a pörkölt kockát, vagy port, és fokozatosan vízzel felengedem, kb. másfél-két literrel, felfőzöm. Közben belerakom az összes többit lencsét, zöldlevelet, fűszert. A virslit akkor teszem bele, amikor a lencse puha, főzöm néhány percig, és utána jöhet a tejfel, vagy tejszín. Tanácsok: Amikor felengedem vízzel, akkor sózom, illetve teszek bele ételízesítőt. /kevés só, több ételízesítő/ Mennyiséget azért nem írtam, mert mindenki ízlése szerint sózza. Páros virsli helyett, nagyom finom mini virslivel, azt nem kell karikára vágni. Kuktában a főzési idő kb.fél óra, természetesen az előkészítés, befejezés nincs benne. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |