| Rebarbaraleves pirított daragaluskával receptLevesek Hozzávalók: 4 személyre: 40 dkg rebarbara 1 citrom 20 dkg cukor 1 evőkanál búzakeményítő 1 dl tejföl A galuskához: 2 dl tej 2 evőkanál búzadara 3 evőkanál olaj Elkészítés: Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, húsát 2 cm-es darabokra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A rebarbarát egy liternyi vízzel felöntjük, a cukorral, a citrom levével és héjával ízesítve puhára főzzük. A búzakeményítőt elkeverjük a tejfölben, és besűrítjük vele a rebarbarát. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről levéve merülőmixerrel pépesítjük. A galuskához a tejet felforraljuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellet beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Az olajat felforrósítjuk, a grízmasszából evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró olajon megpirítjuk. A levest forrón a daragaluskával tálaljuk, de forró napokon behűtve is kitűnő. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |