| Rántott padlizsán bolognai mártással. receptEgytálételek Hozzávalók: 1 padlizsan 2tojas so bors liszt zsemlyemorzsa 0.5 kg daralthus 1 voroshagyma 1 doboz paradicsompure 5 dkg reszelt trapista sajt oregano etolaj Elkészítés: A padlizsant hejastol felszeleteljuk, es besozzuk.Kb.20 perc utan kinyomkodjuk, a sotol.Utana bepanirozzuk, es olajba kisutjuk.A kisutott padlizsanokat beletesszuk, egy jenai tepsibe.Kozben elkeszitjuk, a bolognai martast.Olajon megdinszteljuk,az 1 fej voroshagymat, majd ratesszuk, a daralthust, sozzuk, borsozzuk, es egy kicsit egyutt sutjuk, a hagymaval.Utana beletesszuk, a doboz paradicsompuret, es felengedjuk,kb.2 dl vizzel, es hozza adjuk, az oreganot, kb 30 percig fozzuk. Majd a suru martast elteritjuk a padlizsanokon,es a tetejet, megszorjuk reszelt sajttal. Annyira tesszuk be a sutobe, amig raolvad a sajt. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kondorosi Judit Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |