| Bolognai szósz házilag receptHozzávalók: -2 nagy,vastag sárgarépa -1 kisebb zeller -2 doboz hámozott paradicsomkonzerv -2-3 gerezd fokhagyma -1 fej vöröshagyma -0,5 kg sovány darált hús -1 húsleveskocka -ételízesítő -1 teáskanál cukor(vagy 1-2 csepp édesítő) -1 teáskanál oregánó -2 teáskanál bazsalikom -1-2 evőkanál olaj Elkészítés: A répát és a zellert meghámozom,és kis darabokra vágom.Kb.3 dl vízben,-amibe a húsleveskockát is beledobom-, puhára főzöm.Ezután egy tálba beleöntöm a paradicsomkonzervet,hozzárakom a főtt zöldségeket,és az egészet összeturmixolom. Az olajon megpirítom a finomra vágott hagymát és fokhagymát,hozzáadom a darált húst,fűszerezem az ételízesítővel,a cukorral,tovább pirítom,majd hozzáöntöm a szószt,és kb.20 perc alatt összefőzöm.Pici vizet lehet adni hozzá,ha túl sűrű.A végén beleszórom az oregánót és a bazsalikomot.Kikapcsolom a gázt,és még 5 percig hagyom,hogy a fűszerek összeérjenek. Gluténmentes,illetve Update-tésztával,reszelt sajttal tálalom. Tanácsok: Tudom,mindannyian imádjuk a bolti porból készült bolognait,egyszerűen az ízfokozók miatt eteti magát.De ez a recept kísértetiesen hasonlít rá már frissen is,de másnap,mikor abszolút összeérnek az ízek,hmmm...na akkor az igazi.A pici cukor miatt sem lesz 2-es kód,hiszen ekkora mennyiségű ételnél az 1 teáskanál nagyon elenyésző.Jó étvágyat!:) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: MankaPanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |