| Ráksaláta cukkinikosárban barna zsemlével és pikáns olívaolajjal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg rákhús, 2 db közepes cukkini, 5 dkg majonéz, 8 teáskanál olívaolaj, 1 darab nagy zöldpaprika, 1 evőkanál friss koriander, 1 teáskanál őrölt curry, fél teáskanál só, fél teáskanál őrölt fekete bors, fél teáskanál tört pirospaprika, 4 db telejs kiőrlésű lisztből készült zsemle Elkészítés: A rákhúst vágja kisebb darabokra, majd teflonbevonatú serpenyőben, erős lángon és kevés olajon hirtelen pirítsa át. Hagyjuk kihűlni, közben egy tálban keverjük össze a majonézt a felaprított korianderlevelekkel, őrölt curryvel, sóval és őrölt fekete borssal. Vágja apró kockákra a zöldpaprikát is, majd a rákhússal együtt adja a majonézhez. Keverje össze, és pár percre tegye félre. A cukkinit mossa meg, vágja félbe, egy kanállal vájja ki a magokat. Az így elkészült kosárkákba töltse bele a majonézes rákhúst. Keverje össze egy kisebb tálban a maradék olívaoalajt a tört pirospaprikával. Tálalási tipp: kis tálkában tegye a cukkini mellé a fűszeres olajat, hogy a zsemlével mártogatni lehessen belőle. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |