| Gyümölcsös barnarizskocka receptHozzávalók: Piskótához: 5 tojás 5 ek glukonon 5 ek liszt 1 csomag sütőpor Töltelékhez: 40 dkg barna rizs 2 k.k. vanelia aroma 1 l tej 1/2 liter cukormentes tejszín 2 ek zselatin egy citrom reszelt héja Tetejére: gyümölcs ízlés szerint tortazselé Elkészítés: A tojásokból a glukononnal, liszttel a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Közben elkészítjük a krémet. A rizsre annyi vizet teszünk, hogy éppen ellepje és feltesszük főni. Mikor elfőtt felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a vanília aromát, citrom héját. Készre főzzük. A zselatint 2 ek vízzel meglangyosítjuk, éppen csak elolvadjon benne. A tejszínt felverjük egy kevés glukononnal, ha nem édesített és hozzáadjuk a kihűlt rizshez a tejszínnel együtt. A piskótára öntjük, és kitesszük a tetejét a gyümölcsökkel. A zselét a tasak hátoldalán található leírás szerint elkészítjük és a sütit tetejére öntjük. Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a rizses töltelék és a zselé, majd felszelve tálaljuk. (Legjobb ha pár órára hűtőbe tesszük.) A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |