| Vendégváró rakott tojás receptTojásételek Hozzávalók: 6 tojás 2 zöldhagyma 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg konzervkukorica 5 dkg reszelt sajt só őrölt fekete bors pirospaprika Elkészítés: A szalonnát felkockázom, megpirítom, majd kiveszem a zsírból és félreteszem. Előveszek 3 edényt, mindegyikbe leütök 2-2 tojást, majd ízlés szerint sózom, borsozom. Az első edényben a tojáshoz keverem a felaprózott zöldhagymát, a másodikban a kukoricát, a harmadikban pedig egy kevés pirospaprikát és a megpirított szalonnakockákat. A serpenyőben maradt zsírt felmelegítem és kisütöm az első edényben lévő tojást. Ha az egyik oldala megsült, akkor átfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ugyanígy megsütöm a másik két edényben lévő tojásokat. A megsült tojáslepényeket egymásra helyezem, közéjük reszelt sajtot szórok, hogy még meleged összetapassza őket. Az emeletes lepényekből pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kerek formákat vágok ki és már tálalható is! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |