| Rakott zöldbab húsgolyókkal receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg zöldbab 5-6 db burgonya 4,5 dl tejföl 10 dkg reszelt sajt fokhagymás bors őrölt feketebors 2 db tojás zsemlemorzsa só olaj A húsgolyókhoz: 60 dkg darált hús (sertéscomb) 1 evőkanál zsemlemorzsa 1 db tojás 1 db hagyma 6 gerezd fokhagyma korianderlevél bazsalikom őrölt bors őrölt chili őrölt kömény só Elkészítés: A zöldbabot sós vízben megfőzöm. A burgonyát meghámozom, felkarikázom, és azt is sós vízben megfőzöm. Egy hőálló tálat kiolajozok, ebbe rétegezem a zöldbabot és a burgonyát, 3 réteget szórok egymásra, a tetejére zöldbab kerüljön. A rétegeket meghintem sóval és borsokkal. A nagy doboz tejfölt elkeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal, és ezt ráöntöm a zöldbab tetejére úgy, hogy szépen befedje az egészet. A tetejét meghintem nagyobb szemű zsemlemorzsával, és előmelegített 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöm. Ezután kiveszem, és hagyom állni egy kicsit, mielőtt felszeletelem. A húsgolyóhoz egy nagy tálba reszelem a hagymákat, hozzáadom a darált húst és a többi hozzávalót. Fűszerezem ízlés szerint. Apró golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába forgatom, és olajban kisütöm. Olyasmi, mint a fasírt, de más a fűszerezése és kevés (1 evőkanál) zsemlemorzsa van csak benne. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |