| Rakott gombás saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 20 dkg gomba 2 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 1 tojás sárgája 1 citrom leve 1 evőkanál mustár só, bors 1 kiskanál cukor Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük, fél citrom kifacsart levével ízesített kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. A megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük. Ezután elkészítjük a mártást. A tejfölt simára keverjük a tojássárgával, a mustárral meg a maradék citromlével. Sóval, borssal meg cukorral ízesítjük, és alaposan összekeverjük.Végül egy mély tálba rétegesen lerakjuk az előkészített alapanyagokat, tetejét meglocsoljuk a mártással, majd tálalásig hűtőszekrényben érleljük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |