| Kakaós őszibaracktorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 15 dkg kristálycukor 1 cs. vaníliás cukor egy csipet só 14 dkg liszt 3 dkg étkezési keményítő 3 dkg kakaópor 3 dkg olaj zsiradék és liszt a tortaformához 40 dkg őszibarack 2,5 dl tejszín 1 dl Cointreau (v. narancslikőr) 1 cs vaníliás cukor 3 lap zselatin ½ cs. vaníliás pudingpor 2,5 dl tej 5 dkg kristálycukor tejszín, csokoládéreszelék őszibarackgerezdek a díszítéshez Elkészítés: 6 tojás sárgáját a kristálycukor egyharmadával, egy csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral habosra keverünk; a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és belekeverjük a sárgájába; rászitáljuk az étkezési keményítőt és a lisztet, óvatosan belekeverjük, végül belekeverjük az olajjal összekevert kakaót is. A masszát kivajazott-lisztezett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 190 ºC-on 35-40 percig sütjük; kicsit hűtjük, kivesszük a formából és miután teljesen kihűlt, kétfelé vágjuk. Az őszibarackot megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A ½ cs vaníliapudingporból 5 dkg kristálycukorral és 2,5 dl tejjel a csomagoláson lévő előírás szerint pudingot főzünk; kihűtjük és átpasszírozzuk. A zselatint hideg vízben 10 percig puhítjuk; a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a Cointreau-t, majd az egészet belekeverjük a pudingba. Ezután jól kinyomkodjuk a zselatint, kevés meleg vízben feloldjuk és belekeverjük a tejszínes krémbe. Az egyik fél tortát visszatesszük a formába, a tejszínes krém felével megkenjük és elosztjuk rajta a fél barackokat. Rákenjük a maradék tejszínes krémet és lefedjük a másik fél tortalappal. Két órára hűtőbe tesszük dermedni, csak ezután szedjük a a formából. Végül tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel, őszibarack gerezdekkel díszítjük ezt a szaftos tortát. Tanácsok: 12 szeletes torta A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |