| Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal receptEgytálételek Hozzávalók: 500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk 1 kg burgonya 200-300 g koktélparadicsom 2 db tojás 1 db nagyobb hagyma 1 db répa 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál gríz 5 evőkanál majonéz 1 kiskanál kurkuma 2 kiskanál mustár só bors ízlés szerint egy kisebb köteg zöld kapor olaj Elkészítés: Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le. Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze. A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle. Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva. Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot. Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |