Tutireceptek.hu fejléc

Betyárkrumpli recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
50 dkg vöröshagyma,
őrölt bors,
só,
50 dkg füstölt sonka,
50 dkg füstölt kolbász,
30 dkg füstölt szalonna,
ízlés szerint ételízesítő.

Elkészítés:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belőle.
Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük.
Befedjük a már megtisztított vöröshagymákból szeletelt karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és felkarikázott nyers burgonya harmadát.
A burgonyasort ízlés szerint fűszerezzük, ezután a kolbászkarikákkal befedjük.
Fölé hagymakarikákat sorakoztatunk, majd ismét a burgonyakarikák következnek. Fűszerezünk, ezután a feldarabolt füstölt oldalas vagy a vékony szeletekre vágott füstölt sonka következik, majd a hagymakarikák, és végül a burgonya, amit természetesen megfűszerezünk.
Az így előkészített ételt beborítjuk alufóliával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1-1,5 óráig sütjük.
A végén levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a tetején lévő burgonya egy kis színt kap.
Ha megpirult, akkor tálalhatjuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke toledói módra » Csirkemáj illatos mártásban » Tepsis csirkefalatok » Falusi pecsenye
» Pacal, ahogy én készítem » Töltött kacsacomb » Fasírtgolyók » Sült kacsa
» Báránycomb zöldséggel » Kesudiós-sörös kacsa » Házi felvágott diós burokban » Elzászi káposzta
» Almás pecsenye » Csülökpörkölt » Csirkecomb burgonyakabátban » Húsos bőségtál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.