| Rakott kelkáposzta, ügyesen receptEgytálételek Hozzávalók: • 50 dkg kelkáposzta • 15 dkg főtt füstölt tarja • 1 nagy fej vöröshagyma • 3 gerezd fokhagyma • 1 csokor petrezselyem • 3 tojás • 2 evőkanál zsemlemorzsa • 5 dkg margarin • 30 dkg darált sertéshús • 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: Előkészítés: A káposztát megmossuk, leveleire szedjük, csíkokra vágjuk, és 8-10 percig sós vízben főzzük, majd leöblítjük, kihűtjük. A főtt tarját apró kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Elkészítés: A tojássárgákat felverjük, összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával, a kihűlt káposztával, a petrezselyemmel, és sóval, borssal fűszerezzük. Serpenyőben felforrósítjuk a margarin felét, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, beszórjuk a maradék zsemlemorzsával. Beleterítünk egy sor káposztát, erre füstölt tarját szórunk, majd káposztát, darált húst, és rákenjük a fele tojásfehérjét. Megismételjük úgy, hogy a tetejére káposzta és tojásfehérje kerüljön. A tetejét megszórjuk sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük. A tálban kb. Tanácsok: Hozzávalók 4 személyre. A tálban kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: rozsa3 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |