| Feta-sajtos rakott krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kg krumpli 1 szál kolbász 1 tömb feta sajt 3 nagy fej hagyma 5 dl tejszín Só, olaj Elkészítés: Egy tűzálló jénait kikensz egy kicsit olajjal, belekarikázol egy kevés krumplit, hogy az alját betakarja ráteszed a hagymaszeleteket és leöntöd kb. 2 dl tejszínnel. Rászeleteled a kolbászt és feta sajt szeletekkel befeded. Rákarikázod a maradék krumplit, ráöntöd a maradék tejszínt és megpergeted egy kevés sóval. Lefóliázod és 200 fokos sütőbe teszed kb. 20 percre, majd a fóliát levéve pirosra sütöd. Tanácsok: Lehet készíteni nyers krumpliból, de akkor nagyon vékony szeleteket vágj és tegyél alulra és felülre is 3-4 réteget, és ekkor a sütési idő módosul: fóliával 60 perc és levétel utána piríthatod. Én meg szoktam főzni héjában a krumplit, így vastagabb szeletekre vágom és összességében hamarabb készen van. És amikor éhes vagyok ez a lényeg! :) Remélem tetszik a recept és kipróbálod. Jó étvágyat kívánok! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Menyó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |