Tutireceptek.hu fejléc

Rakottas zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

• 80 dkg zöld hüvelyű bab
• 15 dkg angol bacon
• egy fej vöröshagyma
• egy csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
• egy pohár 12 tejföl kefirrel vegyitve
• 0,5 dl tej 1,5 %
• 20 dkg sajt (trappista, edami vagy füstölt)

Elkészítés:
Készítsd el a rétegeket: A zöldbabot kevés víz hozzáadásával párold puhára. A vöröshagymát és a bacont vágd fel kockákra, majd két-három evőkanál olajon fonnyaszd meg. A csirkemellet aprítsd fel nagyon kis darabkákra, majd add a hagymához, fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, és pirítsd kifehéredésig. Ha ez megtörtént, keverj hozzá egy tojássárgáját.
A mártáshoz kézi habverővel keverd össze a tejfölt és a tejet egy egész tojással. A következőképpen kell összeállítani: Egy jénai tál aljára szórd a zöldbab felét, tedd rá a húsos ragut, erre ismét zöldbab kerüljön, majd a tetejére öntsd rá a tejfölös szöszt, végül borítsd be az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd, ha a sajt hamar pirulna, fedd be alufóliával.


A receptet beküldte: danya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos csirkeragu » Tejfölös zöldbab leves » Bolognai tésztarakottas » Zöldbabos tarte
» Mindent bele rakottas » Spanyol zöldbabsaláta » Balázska rakottas » Mascarpone rakottas
» Mediterrán rakottas » Betyár zöldbableves » Sült padlizsán rakottas » Joghurtos zöldbabsaláta
» Sonkás zellerrakottas » Zöldbabos rakott krumpli » Alföldi rakottas » Török zöldbab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.