| Rákóczi-túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 15 dkg margarin 30 dkg liszt 8 dkg porcukor 1/2 cs sütőpor 1 tojássárgája csipett só Töltelék 4 tojássárgája 10 dkg porcukor 50 dkg turó 1 cs vanilia 1 cirtom héja Hab- 5 tojás fehérje 20 dkg cukor Elkészítés: A tészta készitése: margrint összekeverjük a lisztel,sütőporral, tojásás sárgájával és a pici sóval. Hütőbe tesszük mig elkésitjük a turót. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, a turóval vaniliával és a citromhéjjal. A tésztát kinyujtjuk, és kikent tepsibe tesszük, megszurkáljuk és félig megsütjük, majd a turókrémet rákenjük, és meg sütjük. Hab készítése: 5 tojásfehérjét felverjük és 10 dkg cukorral jó keményhabbá verjük. A megmaradt cukorhoz kevés vizet öntünk és jól fel főzzük(kavarni nem szabad) lassan hozzáöntjük a felvert habhoz,és be vonjuk a turót vele. Vissza tesszük a sütőbe 50 fokra csak száritjuk egy főzőkanálal a sütőajtaját kitámasszuk. Tanácsok: A habot tehetjük habzsákba is és csak csíkokat vonunk a habbol, majd a résekbe baracklekvárból csikokat húzunk a hézagokba. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |