| Rákóczi túrós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 1/2 cs sütőpor 1 késhegynyi szódabikarbóna 12 dkg vaj 12 dkg cukor 1 db tojássárgája 1 dl tejföl fél citrom reszelt héja és leve A félig sült tészta tejére: 2-3 ek baracklekvár A töltelékhez: 3 db tojássárgája 50 dkg túró 15 dkg cukor 1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot) tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem A tetejére: 4 tojásfehérje 15 dkg porcukor 1 csipet só 1-2 csepp citromlé 2-3 ek baracklekvár Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük. A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére. A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne. Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük. Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |