Tutireceptek.hu fejléc

Tészta kosárkák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
1 db Rama margarin
5 dkg procukor
4 db tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 pohár tejföl
pudingpor
befőtt

Elkészítés:
0,5 kg lisztet, 1 db Rama margarint alaposan
elmorzsolunk, majd hozzádolgozunk 5 dkg porcukrot, 4 db
tojássárgáját, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és egy
pohár tejfölt. az így kapott tésztából 4 db cipót
formázunk, és egy óra hosszáig hűtőszekrényben
pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és megfelelő
méretű kiszúróval akkora korongokat szaggatunk, hogy egy
kb. 6 cm átmérőjű fémkosárkát éppen kibélelhessünk.
Előmelegített , középmeleg sütőben- a kosárkákat
sütőlapra helyezve- rózsaszínűre sütjük. Ha kisült,
hülni hagyjuk, a formából a langyos tészta könnyen
kiborítható. Ezután megtölthetjük különböző ízű
pudinggal - amelyek tetejére gyümölcsöt vagy befőttet
rakunk - gesztenyepürével, gyümölcszselével, leöntött
gyümölccsel. Tetejére tejszínhabot nyomhatunk, amitől
nem csak szép, hanem még finomabb is lesz. A megadott
mennyiségből 30 db kosárka lesz.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virsli leveles tésztában » Cukkinis ruccolás tészta » Rakott tészta egyszerűen » Csokis tészta
» Húsos-tejfölös tészta » Almás morzsatészta » Kukoricás tésztasaláta » Póréhagymás rakott tészta
» Tészta zöldséges ragúval » Thai sült tészta :) » Sajtos-cukkinis tészta » Sajtos kosárkák
» Az Update omlós tészta » Csirkemell tésztában » Tejszínes halas tészta » Géptészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.