| Mézes Rákóczi túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 7 dkg porcukor, késhegynyi szódabikarbóna, 15 dkg margarin + a tepsi kenéséhez, 30 dkg liszt, fél dl tejföl. A töltelékhez 50 dkg túró, 3 evõkanál akácméz, 6 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor. A habhoz 6 db tojásfehérje, 13 dkg finomított kristálycukor. Elkészítés: Gyúrjunk sima, csomómentes tésztát a porcukorból, a szódabikarbónából, a margarinból, a lisztbõl és a tejfölbõl. Ha kész, nyújtófával nyújtsunk belőle lapot. Margarinnal kenjük ki egy tepsit, ebbe fektessük a tésztalapot. Keverjük össze a túrót az akácmézzel, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Simítsuk el a tészta tetején, és tegyük forró (kb. 180-200 Celsius-fokos) sütőbe. Verjük kemény habot a tojásfehérjékből és a finomított kristálycukorból. Ha félig kész a tészta (kb. 12-13 perc múlva), vegyük ki a sütőből, tegyük rá a kemény habot - jó vastagon. Tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, amíg a hab teteje picit, épphogy megbarnul. Porcukorral meghintve, hidegen tálalja. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |