| Rákóczi túrós I. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg puha margarin, 6 dkg kristálycukor 1 dl tejföl 2 tojássárgája csipet só késhegynyi szódabikarbóna reszelt citromhéj Töltelék: 50 dkg tehéntúró 3 tojásságra, 2 dl tejföl 4 dkg mazsola 5 dkg zsemlemorzsa reszelt citromhéj 2tojásfehérje Tetejére: 3 tojásfehérje 15 dkg porcukor, barack vagy ribizke lekvár Elkészítés: A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulattal összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszü k. A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk, a többi hozzávalót belekeverjük és utoljára a tojásfehérje felvert habját. kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, a kivajazott tepsibe nyújtjuk,15 percig félkészre sütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb. 25 percre. A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, berácsozzuk a tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Amíg még meleg a rácsok közé baracklekvárt nyomunk. A receptet beküldte: tundike77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |