Tutireceptek.hu fejléc

Rákóczi túrós I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

25 dkg liszt,
12 dkg puha margarin,
6 dkg kristálycukor
1 dl tejföl
2 tojássárgája
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
reszelt citromhéj
Töltelék:

50 dkg tehéntúró
3 tojásságra,
2 dl tejföl
4 dkg mazsola
5 dkg zsemlemorzsa
reszelt citromhéj
2tojásfehérje
Tetejére:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor,
barack vagy ribizke lekvár

Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulattal összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszü
k.
A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk,
a többi hozzávalót belekeverjük és utoljára a tojásfehérje felvert habját.
kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, a kivajazott tepsibe nyújtjuk,15 percig
félkészre sütjük. Ezután a túrókrémet
rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb.
25 percre. A tojásfehérjét a porcukorral
habbá verjük, berácsozzuk a tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Amíg még meleg a rácsok közé baracklekvárt nyomunk.


A receptet beküldte: tundike77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogika » Burgonyás túrós lepény » Túrós fánk » Barckos, mákos túrós rétes
» Juhtúrós-sajtos pogácsa » Túrós lepény eperöntettel » Mama szórt, túrós-meggyese » Agglegény-túrós
» Pudingos-túrós » Gyors, egyszerű túrós süti » Túrós-krémes » Élesztő nélküli túrósfánk
» Citromos-túrós linzer » Egyszerű túrós süti » Túrós-barackos lepény » Túrós tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.