| Zabkorpás-csokoládés keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg rama margarin 23 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás 13 dkg finomliszt 16 dkg zabkorpa 6 dkg durvára vágott étcsokoládé 1 kiskanál sütőpor 1 mokkáskanálnyi só 1,5 dl főzőtejszín Elkészítés: A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, és a sót összekeverjük. A margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük. Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsire mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 12 percig sütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |