Tutireceptek.hu fejléc

Zabkorpás-csokoládés keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg rama margarin
23 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
13 dkg finomliszt
16 dkg zabkorpa
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanálnyi só
1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzuk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport, és a sót összekeverjük. A margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük.
Vízbe mártott kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsire mindössze 4x4 halmocskát rakunk belőle, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon) kb. 12 percig sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabkorpakeksz » Fehércsokis kekszgolyó » Citromos-kekszes túrótorta » Amerikai keksz
» Csikos kekszes suti » Pudingos keksz » Kinyomós keksz » Illatos levendulás keksz
» Citromos Keksztorta » Albert kekszes » Keksz szalámi » Zabpelyhes-csokis keksz
» Gyömbéres-csokoládés keksz » Túrós-kekszes háztető » Butter-keksz sütemény » Pilóta keksz házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.