Tutireceptek.hu fejléc

Tóthék rákóczi túrósa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
16 dkg porcukor, 8 db tojásfehérje, 1 db citrom,1 db tojássárgája, 1 dl tejföl,1 csomag sütőpor,12 dkg kristálycukor,12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg finomliszt
Krém:4 db tojássárgája, 9 dkg zsemlemorzsa,1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor,75 dkg tehéntúró

Elkészítés:
A sütőport beleszórjuk a megszitált lisztbe, hozzáadjuk a vajat vagy sütőmargarint, a cukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon rózsaszínűre sütjük. Ezután rászórjuk a zsemlemorzsát, megkenjük a túrós töltelékkel, majd visszatéve a sütőbe készre sütjük. A tojások fehérjéjét a porcukorral kemény habbá verjük, és rásimítjuk a kész süteményre. A langyos sütőbe épp csak addig tesszük vissza a tepsit, hogy szépen rászáradjon a hab a tetejére. Krém: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meg a vaníliás cukorral, azután jól összedolgozzuk az áttört túróval.


A receptet beküldte: csevab


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rákóczi-túrós » Túrósalmás » Rákóczi túrós lepény » Andland Kukucskálós Túrósa
» Rákóczi túrós(Kata-féle) » Andland Reszelt túrósa » Rákóczi túrós I. » Rákóczi túrós szelet
» Lekvárosbukta túrósan » Rákóczi túrós 2 » Reform Rákóczi túrós » Almatorta túrósan
» Nagypapa túrósa (update 1) » Rákóczi túrós light » Mézes Rákóczi túrós » Rákóczi túrós másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.