| Kinder Pingui -házilag receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához:-6 tojás, -6 ek. langyos víz, -6 ek. cukor, -6 ek. liszt, -2 nagy ek kakaópor(igazi a jó,nem kal.szegény!), 1-1 sütőpor, vaníliáscukor. TEJSZÍNES krémhez:_1 cs.azonnal oldódó, instant zselatin, - 5 dl HULALA tejszín(EZ a legjobb, mással is próbáltam, de nem lesz kemény e hab!!!).és -1 cs.habfixáló. CSOKOLÁDÉ krém, és BEVONAT: u.az: 15-15 dkg Tortabevonó (keserű) csokoládé, -és10- 10 dkg Rama. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból külön-külön 2 lapot süssünk. (Piskóta készítés) A tepsi alját kenjük vékonyan olajjal, majd a beleterített sütőpapírt is kenjük át olajjal, mert így könnyen le lehet majd választani a tésztáról. A piskótákat előmelegített sütőben ,200 fokon süssük készre.Tűpróba. -A Tejszínes krémhez: verjük fel robotgéppel félig a tejszínt, tegyük bele az instant zselatinpor, és a habfixálót. Hulalából nagyon kemény habot kapunk, és nem kell bele cukor, mert édes!! A 15 dkg, másfél tábla csokoládét óvatosan olvasszuk gőz fölött, és amikor már keverhető, de nem forró, keverjük bele a Ramat. Az első kihült piskótalapot tegyük vissza a tepsibe, kenjük rá a hab felét egyenletesen, és ha langyos a csokikrém, azt terítsük a hab tetejére. Tegyük a hűtőbe szilárdulásig. Aztán tegyük a kemény csokira a maradék habot is, majd arra a 2. piskótalapot. A maradék másfél tábla csokit ugyanúgy készítsük el, mint fentebb, és kenjük a süti tetejére. Tegyük a hűtőbe. Tanácsok: Ha teljesen kihűlt és megszilárdult a csoki, akkor forró vízbe mártott nagyon éles késsel, többször melegítve vágás közben, vágjuk téglalapokra. Ugyanúgy fog kinézni, mint a bolti Kinder pingui, csak egy kicsot magasabb lsz, és szerintem finomabb is. Elkészítési idő: 65 perc A receptet beküldte: gyöngyike66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |