Tutireceptek.hu fejléc

Rák paradicsommal és fetával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2x400 grammos konzerv darabolt paradicsom sűrű paradicsomszószban
csipetnyi cukor
350 gramm tisztított rák, ha mélyhűtött, akkor felengedve
100 gramm feta sajt
3 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. Hevítsünk fel 3 ek olívaolajat serpenyőben, tegyük bele a vöröshagymát, és óvatosan pirítsuk meg amig megpuhul és halványbarna lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot, egy csipet cukrot, és lassú tűzön pároljuk 5 percig.
2. Szórjuk bele a rákot, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon főzzük addig amíg a rák teljesen átmelegszik.
3. Halmozzuk rizsre vagy tésztára, majd morzsoljuk rá a feta sajtot, és hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 186 kcal
Szénhidráttartalom: 11 gramm
Zsírtartalom: 6 gramm

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetával töltött paradicsom » Fetával töltött csirkemell » Kelkáposzta leves fetával » Sajtkrém fetával
» Lasagne á la Judit » Provence-i rakottas » Hurkás kelkáposzta » Lecsó túrós csuszával
» Krumplis rántotta » Cseresznyés sztrapacska » Gombás kocka 3 » Csirkeragu metélttel
» Bográcsos - Pásztorleves » Juhtúrós burgonya » Brokkolis tészta csoda » Babkása


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.