| Lasagne á la Judit receptEgytálételek Hozzávalók: padlizsán szeletelt sonka paradicsom paradicsompüré vöröshagyma fokhagyma bazsalikomlevél parmezán mozzarella só liszt olívaolaj Elkészítés: A padlizsánt vékony szeletekre vágom, besózom és pihenni hagyom. Miután levet eresztett, lisztben megforgatom és olívaolajon megpirítom. Közben a paradicsomot és a paradicsompürét (vagy ezek helyett használhatok egész paradicsomkonzervet) felfőzöm, a paradicsomok mellé egészben belerakok egy kis fej vöröshagymát egészben, illetve beletörök egy gerezd fokhagymát. Ha ezzel készen vagyok, egy jénai edényt kicsit kiolajozok olívaolajjal, szórok rá parmezánt (vagy ha nincs, bármilyen más sajt is megteszi), majd erre fektetek néhány padlizsánlapocskát. A padlizsánra jöhet a sonka, majd paradicsom, friss bazsalikommal megbolondítva, erre pedig a sajt. Aztán megint padlizsán és így tovább. A tetejére jó adag sajt kerül, majd az egészet beteszem a sütőbe és fél óra alatt készre sütöm. Tanácsok: Kezdhetjük a sort a paradicsomszósszal is, a sorrend bármi lehet végülis, nálam ez vált be. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Juccmucc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |