| Babkása receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, kis fej vöröshagyma apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva babérlevél só, 2-3 ek. liszt Tetejére: kis fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva kevés olaj (autentikusan sertészsír) kevés őrölt paprika Elkészítés: A szárazbabot jól beáztatjuk, majd kuktában feltesszük főni, annyi sós vízben, hogy ellepje. A jól megfőtt babot a fakanállal pépesre törjük saját visszamaradó levében, majd még forrón 2-3 púpozott ek. lisztet szórunk rá. Néhány percig összefőzzük, közben keverjük. Akkor jó, ha szinte elválik az edény falától. Ezért a lisztszórást megismételhetjük, ha még híg lenne. Közben olajban (zsírban) hagymát pirítunk, szép barnára, ropogósra. Kevés őrölt paprikával színezzük. Lapostányérokra simítjuk a kását, evőkanállal gödröcskéket nyomkodunk bele, és meglocsoljuk a hagymás olajjal (zsírral). A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |