| Csokoládéhab 4 személyre receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 tojás fehérje 1 csipet só 2 ek. tejszín 10 dkg tortabevonó Elkészítés: A tojásfehérjét a sóval 1/2 perc alatt habosra verjük. 1 ek. cukrot beleszórunk, majd kemény habbá verjük, és hidegre tesszük. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és szintén hidegre tesszük. A tortabevonót egy deszkára tesszük, és apróra vágjuk, hogy gyorsabban olvadjon. A csokit vízfüdőben felolvasztjuk, majd a tálat hideg vízzel töltött edénybe állítjuk, és kissé lehűtjük. A tojáshabot egy nagy tálban a tejszínhabbal óvatosan összekeverjük. A kihűtött tortabevonót rácsorgatjuk, és jól összekeverjük. Legalább 3 órára hűttőbe rakjuk. Tálaláskor egy evőkanalat forró vízbe mártunk, és a habból forgató mozdulattal nagyobb darabokat szaggatunk. Adagonként 2 db-ot tálalunk, és csokireszelékkel, félbevágott eper szemekkel díszítjük. Tanácsok: Tipp: A fehér habhoz a torabevonó helyett fehér csokit veszünk, és 3 levél beáztatott zselatint is adunk hozzá, különben nem lesz kemény a hab. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Csibe78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |