Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
-14 dkg vaj
- 21 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- lekvár

Töltelék:
- 16 dkg darált dió
-21 dkg cukor
- 3 tojás
- citromhéj

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és kétrészre osztjuk, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, az egyik részt a tepsibe helyezzük.
A tojást habosra felverjük a cukorral, hozzákeverjük a diót, a tésztát ribizke vagy barack ízzel megkenjük, ráterítjük a tölteléket és a megmaradt tésztából rácsokat készítünk a tetejére. Közepes tűznél szép pirosra sűtjük.


A receptet beküldte: ppiiccii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos rácsos » Diós, vagy mákos rácsos » Diós-rácsos » Rácsos süti
» Bográcsos - Pásztorleves » Rácsos almás pite » Rácsos, mákos pite » Mákos rácsos pite
» Citromos rácsos szelet » Galyasági bográcsos » Bográcsos krumplileves » Kókuszos rácsos szelet
» Rácsos gomba » Bográcsos betyárleves » Finom bográcsos káposzta » Rácsos-túrós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.