Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos-rebarbarás linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1/2 csg sütőpor
- 1 csg van.cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 3 alma
- 4-5 szál rebarbara
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csg vaniliás puding

Elkészítés:
A töltelék:
Az almát meghámozzuk cikkejekre vágjuk,majd felszeleteljük, a rebarbarát leszálkázzuk 1 cm darabokra vágjuk és mindkettőt megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. 2-3 kanál vízzel csómómentesre keverjük a pudingot a cukorral és a forró péphez öntjük.
A tészta:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, beletesszük a száraz hozzávalókat és a közepén kis mélyedésbe ütjük a tojás és bele a tejfölt. Jól összegyúrjuk és fél órára fóliába csavarva pihenni a hűtőbe tesszük.
Ezután 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk a kétharmadból vékony lapot nyújtunk és kibéleljük vele a tortaformát vagy egy kissebb tepsit.
Beletöltjük a langyos masszát és a maradék tésztából rácsot sodrunk a tetejére.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és betéve 160 fokon kb 25-30 perc alatt kész. Amikor szépen pirul a rács... kész is.

Tanácsok:
A tölteléket kiróbáltam már rebarbarás lekvárral friss híjján... és most ribizlivel pirosra színezve... de ehhez több cukor kell, mert mindkettő savanykás.

Gyors, egyszerű és isteni...

Elkészítési idő: 80 perc
Szénhidráttartalom: van benne gramm

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós linzerkarika » Szójás linzerkarika » Mákos linzer » Finom linzer
» Linzerkarika » Linzeres kapros túrós » Linzerszelet » Mákos linzertorta
» Linzerkoszorú » Diós linzer » Málnás linzer » Karácsonyi diós linzerke
» Citromos-túrós linzer » Rácsos linzerke » Takaréklinzer » Rácsos linzer Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.