| Rácsos-rebarbarás linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: - 35 dkg liszt - 10 dkg cukor - 15 dkg margarin - 1/2 csg sütőpor - 1 csg van.cukor - 1 evőkanál tejföl - 1 tojás Töltelékhez: - 3 alma - 4-5 szál rebarbara - 4 evőkanál cukor - 1 teáskanál őrölt fahéj - 1 csg vaniliás puding Elkészítés: A töltelék: Az almát meghámozzuk cikkejekre vágjuk,majd felszeleteljük, a rebarbarát leszálkázzuk 1 cm darabokra vágjuk és mindkettőt megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. 2-3 kanál vízzel csómómentesre keverjük a pudingot a cukorral és a forró péphez öntjük. A tészta: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, beletesszük a száraz hozzávalókat és a közepén kis mélyedésbe ütjük a tojás és bele a tejfölt. Jól összegyúrjuk és fél órára fóliába csavarva pihenni a hűtőbe tesszük. Ezután 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk a kétharmadból vékony lapot nyújtunk és kibéleljük vele a tortaformát vagy egy kissebb tepsit. Beletöltjük a langyos masszát és a maradék tésztából rácsot sodrunk a tetejére. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és betéve 160 fokon kb 25-30 perc alatt kész. Amikor szépen pirul a rács... kész is. Tanácsok: A tölteléket kiróbáltam már rebarbarás lekvárral friss híjján... és most ribizlivel pirosra színezve... de ehhez több cukor kell, mert mindkettő savanykás. Gyors, egyszerű és isteni... Elkészítési idő: 80 perc Szénhidráttartalom: van benne gramm A receptet beküldte: Rzsók Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |