| Rácsos almás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma, 2 dl tej, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 8 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 3 dkg margarin, 2 tojás, őrölt fahéj, só Elkészítés: Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, 4 dkg olvasztott vajat, 8 dkg porcukrot, 1 tojássárgáját, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát addig dolgozzuk, míg hólyagosodni kezd. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen megkelesztjük. Közben az almát megtisztítjuk és lereszeljük. A maradék vajban megpároljuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a mazsolát. A tészta felét kinyújtjuk, margarinnal kikent tepsibe terítjük, és rásimítjuk az almatölteléket. A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a tészta tetejét. Tojássárgájával megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |