| Diós-rácsos receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 40dkg liszt 10dkg cukor 25dkg margarin 1 csomag sütőpor 1 citrom leve+héja 1 db tojás a tészta kenéséhez lekvár Töltelékhez: 25dkg cukor 25dkg darált dió 4 db tojás sárgája+habja+1 a kenéshez 1 csomag vaniliáscukor Elkészítés: A hozzávalókat(tészta)összegyúrjuk, majd 1/4 részt félreteszünk. A többi tésztát kinyújtjuk és egy közepes nagyságú tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. A cukrot a tojás sárgájával kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót és a vaniliáscukrot, majd a tojások felvert habját. Ezt a masszát rákenjük a lekváros tésztára. Az 1/4 rész tésztából ,,berácsozzu" és a rácsokat megkenjük tojással majd betesszük a sütőbe sűlni. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: kovsz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |