Tutireceptek.hu fejléc

Rablóhús konyakos hagymalekvárral recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg csirke- vagy pulykamell

20 dkg csirkemáj

20 dkg gomba

4 fej lilahgyma

2 evőkanál mézes chili lekvár

2 evőkanál mustár

1 dl étolaj

1-1 evőkanál szárított vegyeszöldség

só, bors, rozmaring, basalikom

1 üveg konyakos hagymalekvár mazsolával

Elkészítés:
A húst és a májat felkockázzuk kb 2-3 cm-es darabokra, hagymát négybe vágjuk.

A húst sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál Házi szárított vegyes zöldségből a két evőkanál mézes chili lekvárból és kevés étolajból csináljuk pácot és hagyjuk benne néhány órára.

A májat az olaj, mustár és szárított vegyes zöldség, bors keverékéből készített pácban érleljük.

A gomát fűszerezzük szárított vegyes zöldséggel, pici sóval, borssal, rozmaringgal és basalikommal. Szintén érleljük.

Hagyma gerezd, hús, máj és gomba váltakozásával szúrjuk fel a hozzávalókat a nyársra, amíg az alapanyag el nem fogy.

Olajozzuk be a grillsütő lapját, majd ha forró süssük készre a nyárasakat oldalait átforgatva.

A konyakos hagymalekvárt melegítsük fel mikróban és tálaljuk a húsnyársak mellé.

Sült krumplit tálaljunk köretként.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-konyakos almacsók » Konyakos kacsasült » Konyakos eper » Konyakos meggy nyersen
» Konyakos diplomatapuding » Konyakos koktél » Konyakos narancsturmix » Konyakos meggy
» Konyakos őszibarack » Konyakos-likőrös melegítő » Konyakos almatorta » Konyakos csokoládékrém
» Csőben sült burgonyatorta » Gombás-hagymás pulykamell » Csárdapecsenye » Serpenyős hideg csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.