| Rablóhús konyakos hagymalekvárral receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg csirke- vagy pulykamell 20 dkg csirkemáj 20 dkg gomba 4 fej lilahgyma 2 evőkanál mézes chili lekvár 2 evőkanál mustár 1 dl étolaj 1-1 evőkanál szárított vegyeszöldség só, bors, rozmaring, basalikom 1 üveg konyakos hagymalekvár mazsolával Elkészítés: A húst és a májat felkockázzuk kb 2-3 cm-es darabokra, hagymát négybe vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanál Házi szárított vegyes zöldségből a két evőkanál mézes chili lekvárból és kevés étolajból csináljuk pácot és hagyjuk benne néhány órára. A májat az olaj, mustár és szárított vegyes zöldség, bors keverékéből készített pácban érleljük. A gomát fűszerezzük szárított vegyes zöldséggel, pici sóval, borssal, rozmaringgal és basalikommal. Szintén érleljük. Hagyma gerezd, hús, máj és gomba váltakozásával szúrjuk fel a hozzávalókat a nyársra, amíg az alapanyag el nem fogy. Olajozzuk be a grillsütő lapját, majd ha forró süssük készre a nyárasakat oldalait átforgatva. A konyakos hagymalekvárt melegítsük fel mikróban és tálaljuk a húsnyársak mellé. Sült krumplit tálaljunk köretként. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |